Reparația unui apartament cu două camere în locuința secundară: de unde să începem

Reparația unui apartament cu două camere în locuința secundară: de unde să începem

Proprietarii de imobile din vechiul fond de locuințe vor trebui să îndeplinească simultan două sarcini voluminoase. În special, trebuie să scăpați de reparația anterioară. Și numai după aceea va fi posibilă începerea implementării planului.

Cum să efectuați singuri lucrările de demontare? Luați în considerare întregul proces pas cu pas:

În primul rând, eliberează-ți casa de mobilă. Scapă cât mai mult posibil de obiectele de interior. În timpul reparației, este incomod să mutați obiecte grele dintr-o parte în cealaltă a încăperii. Desigur, dacă intenționați să efectuați lucrări de reparație în timp ce locuiți într-un apartament, nu va funcționa să scoateți tot mobilierul. Dar alternative pot fi luate în considerare. De exemplu, în locul unui pat mare, este mai bine să folosiți o saltea pneumatică, care se dezumflă și se depozitează într-o cutie în câteva minute.

Achiziționați instrumentele și produsele necesare pentru îndepărtarea straturilor decorative. Lista de cumpărături va include cu siguranță spatule și bureți. De asemenea, merită să cumpărați un extractor de cuie, un ciocan și o daltă. Pentru a îndepărta vopseaua, cumpărați un spray special și nu uitați de protecția mâinilor și a căilor respiratorii. În plus, atunci când curățați, veți avea nevoie de o găleată pentru apă, un recipient cu pulverizator (este convenabil să îl folosiți pentru a îndepărta tapetul) și saci denși de gunoi.

Alegeți o cameră care va fi pregătită pentru renovare mai întâi și treceți la treabă. Dacă doriți să reutilizați un pardoseală existent, trebuie să începeți cu el. Cu o demontare atentă, este posibil să economisiți laminat, linoleum liber și parchet.

După ce toate suprafețele sunt eliberate de vechiul finisaj, este necesar să se evalueze starea pereților, podelei și tavanului. Decideți dacă trebuie să actualizați finisajul brut. Dacă da, va trebui să îndepărtați compușii de nivelare de pe pereți și podea. Pentru a elibera podeaua de șapă, este mai bine să-l invitați pe maestru, deoarece acest proces se realizează folosind echipamente speciale.

Demontați partițiile inutile și structurile încorporate. Acest articol este relevant în special pentru repararea unui apartament cu două camere în Hrușciov sau Stalin. Nu uitați că demolarea pereților despărțitori incluse în planul apartamentului trebuie convenită cu administrația locală.

Scoateți resturile de construcție. Acest lucru trebuie făcut la fiecare etapă a lucrării, pentru a nu arunca gunoi incinta. Amintiți-vă că nu toate tipurile de gunoi pot fi aruncate într-un container din curte.

Acum puteți începe să planificați schimbările viitoare.

Proiect de renovare apartament cu doua camere

Proprietarii de apartamente din clădiri noi „fără finisaje”, precum și proprietarii de locuințe secundare, se vor confrunta cu necesitatea de a efectua o finisare brută a spațiilor. Acest concept include mai multe acțiuni simultan:

  • Instalarea cablajului electric;
  • Alinierea pereților cu tencuială și chit;
  • Hidroizolarea încăperilor umede;
  • Sapa de podea.

În plus, în această etapă, blocurile de ferestre și ușile de intrare ar trebui înlocuite, precum și toate manipulările necesare cu sistemele de inginerie ar trebui efectuate.

Reparatie apartamentelor in Moldova – Remontexpert.mdЗаказать услугу
Оформите заявку на сайте. Наш менеджер свяжется с вами для уточнения деталей.